Leírás és Paraméterek
A kukoricakeményítő-gyártás során a megtisztított kukoricát törőhengereken összetörik, majd nagy tartályokban edényekben speciális folyadékban hosszabb ideig áztatják. Az ázott finom kukoricát finom lisztté őrlik és nagy kádakban vízzel elárasztják,1-2 napig állni hagyják. Ezután finom szitaszerkezeten átvezetve, a keményítőtejet nagy tartályokban felfogják és ebből a keményítőtejből vonják ki a kukoricakeményítőt.
A kukoricakeményítő tapintásra selymes állagú.
Az élelmiszeriparban, a gasztronómiában ételek sűrítéshez, dúsításhoz használható alapanyag, pudingokhoz, süteményekhez is alkalmazható. A kukoricakeményítővel készített ételnek lágyabb, krémesebb az állaga, mintha lisztet használtunk volna.
Gluténérzékenyek számára is kielégítő megoldás.
Konyhai felhasználásban sűrítéskor a kukoricakeményítőt hideg folyadékkal kikeverjük, ezután csurgatjuk a forró közegbe, míg az be nem sűrűsödik. A sütemények tésztájához kis arányban keverve a tésztát különösen könnyűvé és omlóssá teszi.
Leírás
A kukoricakeményítő-gyártás során a megtisztított kukoricát törőhengereken összetörik, majd nagy tartályokban edényekben speciális folyadékban hosszabb ideig áztatják. Az ázott finom kukoricát finom lisztté őrlik és nagy kádakban vízzel elárasztják,1-2 napig állni hagyják. Ezután finom szitaszerkezeten átvezetve, a keményítőtejet nagy tartályokban felfogják és ebből a keményítőtejből vonják ki a kukoricakeményítőt.
A kukoricakeményítő tapintásra selymes állagú.
Az élelmiszeriparban, a gasztronómiában ételek sűrítéshez, dúsításhoz használható alapanyag, pudingokhoz, süteményekhez is alkalmazható. A kukoricakeményítővel készített ételnek lágyabb, krémesebb az állaga, mintha lisztet használtunk volna.
Gluténérzékenyek számára is kielégítő megoldás.
Konyhai felhasználásban sűrítéskor a kukoricakeményítőt hideg folyadékkal kikeverjük, ezután csurgatjuk a forró közegbe, míg az be nem sűrűsödik. A sütemények tésztájához kis arányban keverve a tésztát különösen könnyűvé és omlóssá teszi.