Leírás és Paraméterek
A barbecue-t gyakran keverik (vagy szinonimaként használják) a grillezéssel, azonban a két sütési mód nemhogy nem ugyanaz, hanem egymásnak épp az ellentétei. A barbecue fán, vagy faszénen, indirekt módon, a fa vagy faszén forró füstjén, állandó alacsony hőfokon (110-150 fok között, de optimálisan 110-120 fok körül), lassan történő sütést jelent (forró füstölés), ennek során gyakran akár 4-8 kg-os darabok kerülnek a füstre. A grillezés ezzel szemben parázson vagy faszénen, közvetlen és magasabb hőn, gyorsan történik, a hús szeletelve, darabolva kerül sütésre. A barbecue során (mivel a hús egyébként a sütés alatt 25-30%-át is elvesztheti súlyának) a lassú metódus ellenére, ügyelve az állandó hőfok megtartására a hús nemhogy kiszárad, hanem egy sült kéreg alatt szaftosabb marad. A kihívást az jelenti, hogy a füstölés több órán keresztül zajlik (pl. sertés esetében: 6-8 óra, marha esetében pedig akár 15 is óra szükséges) és mindezen idő alatt folyamatosan tartani kell az állandó hőfokot.
A barbecue tehát egy, elsősorban az USA déli államaiban elterjedt sütési technika, beleértve a fűszerezést is.
Összetevők: só, őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagyma granulátum, vöröshagymapor.
Leírás
A barbecue-t gyakran keverik (vagy szinonimaként használják) a grillezéssel, azonban a két sütési mód nemhogy nem ugyanaz, hanem egymásnak épp az ellentétei. A barbecue fán, vagy faszénen, indirekt módon, a fa vagy faszén forró füstjén, állandó alacsony hőfokon (110-150 fok között, de optimálisan 110-120 fok körül), lassan történő sütést jelent (forró füstölés), ennek során gyakran akár 4-8 kg-os darabok kerülnek a füstre. A grillezés ezzel szemben parázson vagy faszénen, közvetlen és magasabb hőn, gyorsan történik, a hús szeletelve, darabolva kerül sütésre. A barbecue során (mivel a hús egyébként a sütés alatt 25-30%-át is elvesztheti súlyának) a lassú metódus ellenére, ügyelve az állandó hőfok megtartására a hús nemhogy kiszárad, hanem egy sült kéreg alatt szaftosabb marad. A kihívást az jelenti, hogy a füstölés több órán keresztül zajlik (pl. sertés esetében: 6-8 óra, marha esetében pedig akár 15 is óra szükséges) és mindezen idő alatt folyamatosan tartani kell az állandó hőfokot.
A barbecue tehát egy, elsősorban az USA déli államaiban elterjedt sütési technika, beleértve a fűszerezést is.
Összetevők: só, őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagyma granulátum, vöröshagymapor.
Tájékoztatás
Hasonló termékek
Kotányi könnyű konyha halak fűszerkeverék, 25 g
560 Ft476 Ft-15%A gyártó összes terméke: KotányiCikkszám: 59958630113390 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)Kotányi könnyű konyha parázsburgonya, 25 g
560 Ft476 Ft-15%A gyártó összes terméke: KotányiCikkszám: 59958630112920 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)Lakshmi Madras Curry enyhe, 40 g
555 Ft472 Ft-15%A gyártó összes terméke: LakshmiCikkszám: 59995501631580 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)Kotányi Shanghai Wok, 20 g
575 Ft489 Ft-15%A gyártó összes terméke: KotányiCikkszám: 59958630354030 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)Bulkshop Zatar fűszerkeverék, 50g
575 Ft489 Ft-15%A gyártó összes terméke: BulkshopCikkszám: 5999565034986RaktáronLakshmi mézeskalács fűszerkeverék, 30 g
580 Ft493 Ft-15%A gyártó összes terméke: LakshmiCikkszám: 59995501653500 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)Lakshmi grill fűszerkeverék, 40 g
580 Ft493 Ft-15%A gyártó összes terméke: LakshmiCikkszám: 59995501632710 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)Fűszerész Garam Masala fűszerkeverék, 20 g
540 Ft459 Ft-15%A gyártó összes terméke: FûszerészCikkszám: 59995607214920 db (Beszerzés: 1-3 m.nap)