Leírás és Paraméterek
Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye. Nevét az aranyhoz hasonló színéről kapta.
A mazsola készítésének legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkén megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Az arany mazsola jótékony hatásai:
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét.
Az ásványi anyagok közül sok káliumot, magnéziumot, vasat tartalmaz.
Vitaminok szempontjából a B-komplex, az A-vitamint és béta-karotin tartalmát érdemes kiemelni.
Antioxidáns hatása van, segíti a szervezetet a szabad gyökök elleni védekezésben.
A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakulását.
Fogyasztása, felhasználása:
A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.
Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.
100 gramm arany mazsola tápértéke: Az arany mazsola értékes tápanyagok forrása
Energia KJ-ban: 1253
Energia Kcal-ban: 299
Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsav: 0 g
Szénhidrát: 79,1 g
- amelyből cukor: 59,2 g
Fehérje: 3,1 g
Só: <1,0 g
Leírás
Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye. Nevét az aranyhoz hasonló színéről kapta.
A mazsola készítésének legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkén megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.
A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Az arany mazsola jótékony hatásai:
Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét.
Az ásványi anyagok közül sok káliumot, magnéziumot, vasat tartalmaz.
Vitaminok szempontjából a B-komplex, az A-vitamint és béta-karotin tartalmát érdemes kiemelni.
Antioxidáns hatása van, segíti a szervezetet a szabad gyökök elleni védekezésben.
A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakulását.
Fogyasztása, felhasználása:
A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.
Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.
100 gramm arany mazsola tápértéke: Az arany mazsola értékes tápanyagok forrása
Energia KJ-ban: 1253
Energia Kcal-ban: 299
Zsír: 0,5 g
- amelyből telített zsírsav: 0 g
Szénhidrát: 79,1 g
- amelyből cukor: 59,2 g
Fehérje: 3,1 g
Só: <1,0 g