Leírás és Paraméterek
Az egyik legnagyobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére, és a szívizom működésére. Nem csak ételeink remek alapanyaga, de dísznövényként is megállja a helyét.
Ezeket a beltartalmi értékeket még értékesebbé teszi az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetően lisztérzékenyek számára is ajánlható. A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret.
Az amaránt őshazája Közép-Amerika: az inkák, aztékok nagyon hamar felfedezték egyedülálló beltartalmi értékeit, és folyamatosan termesztették már 5-6000 évvel ezelőtt.
100 gramm amarántmag tápértéke:
Energia KJ-ban: 1520
Energia Kcal-ban: 362
Zsír: 8,5 g
- amelyből telített zsírsav: 2,1 g
Szénhidrát: 63 g
- amelyből cukor: 3,9g
Fehérje: 16 g
Só: <0,1 g
Leírás
Az egyik legnagyobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére, és a szívizom működésére. Nem csak ételeink remek alapanyaga, de dísznövényként is megállja a helyét.
Ezeket a beltartalmi értékeket még értékesebbé teszi az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetően lisztérzékenyek számára is ajánlható. A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret.
Az amaránt őshazája Közép-Amerika: az inkák, aztékok nagyon hamar felfedezték egyedülálló beltartalmi értékeit, és folyamatosan termesztették már 5-6000 évvel ezelőtt.
100 gramm amarántmag tápértéke:
Energia KJ-ban: 1520
Energia Kcal-ban: 362
Zsír: 8,5 g
- amelyből telített zsírsav: 2,1 g
Szénhidrát: 63 g
- amelyből cukor: 3,9g
Fehérje: 16 g
Só: <0,1 g