Leírás és Paraméterek
Termelői információ
A Blue Dragon útja az 1970-es években indult Nagy Britanniában, amikor felfedezték, hogy a brit boltokban nincs olyan alapanyag, ammellyel rekreálhatnák az ázsiai konyha ételeinek ízét. Ezért összecsomagolták táskáikat és a Távol-Keletre utaztak, hogy hazavihessék a legautentikusabb és legizgalmasabb ízeket.
Ezt szenvedélyesen csinálják még ma is, Ázsia legtávolabbi pontjaira is elutaznak, hogy megnézhessék, mi készül Pekingtől Bangkokig, így folytathatják az izgalmas termékek és az egyszerűen elkészíthető receptek készítését.
Az osztrigaszósz a kínai konyha alapvető hozzávalója.
Tökéletes főzéshez, pácokhoz, wok ételekhez és szószokhoz.
Ajánljuk pirított csirkés tésztához:
Hozzávalók
40 dkg csirkemell filé, 500 g tojásos kínai tészta, 2 db sárgarépa, 2 közepes fej vöröshagyma, 0.5 kis fej káposzta, 1.5 ek friss gyömbér, 1 db thai chili, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek sűrű osztrigaszósz, 6 ek sötét szójaszósz, 0.5 dl repceolaj, só ízlés szerint, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint, 2 ek naprafogóolaj.
Elkészítés:
- A csirkemellet sózd, borsozd, és kevés napraforgóolajon süsd mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután a serpenyővel együtt tedd 180 fokos sütőbe 12 percre.
- Készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát vágd fel, a hagymát vékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra vágd. A gyömbért hámozd meg, majd késsel aprítsd fel, a chili paprikát pedig karikázd.
- Amikor a csirke elkészült, szeleteld fel vékonyan.
- Tedd fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül.
- Wokban nagy lángon hevítsd fel a repceolajat, majd dobd bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverd, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek.
- Add hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsd 2-3 percig, majd öntsd a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt.
- Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, add hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgasd össze, végül tedd a wokba a tésztát is, keverd össze a szósszal, és rövid ideig pirítsd.
Összetevők:
- víz
- Cukor
- hidrolizált zöldségfehérje por
- Módosított kukoricakeményítő
- Só
- sötét szójaszósz
- víz
- Só
- Cukor
- árpamaláta-kivonat
- zsírtalanított szójapehely
- Színezék
- színezéktermészetes karamell
- élesztőkivonat
- szűretlen ecet
- Búza
- Színezék
- színezéktermészetes karamell
- Savanyúságot szabályozó anyag
- E270 - Tejsav
- szárított osztriga por 0.3 %
- puhatestű
- Élesztőkivonat paszta
- élesztőkivonat
- Só
- Tartósítószer
- E202 - Káliumszorbát
- természetes aroma
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék
Szójabab
Puhatestűek
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Diófélék
Tápérték 100 g:
Energia: 537 kJ/127 kcal
Zsír: 0.5 g
-amelyből telített zsírsavak: 0.1 g
Szénhidrát: 29 g
-amelyből cukor: 24 g
Fehérje: 2.4 g
Só: 6.4 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva, 14 napon belül fogyasztandó.
Leírás
Termelői információ
A Blue Dragon útja az 1970-es években indult Nagy Britanniában, amikor felfedezték, hogy a brit boltokban nincs olyan alapanyag, ammellyel rekreálhatnák az ázsiai konyha ételeinek ízét. Ezért összecsomagolták táskáikat és a Távol-Keletre utaztak, hogy hazavihessék a legautentikusabb és legizgalmasabb ízeket.
Ezt szenvedélyesen csinálják még ma is, Ázsia legtávolabbi pontjaira is elutaznak, hogy megnézhessék, mi készül Pekingtől Bangkokig, így folytathatják az izgalmas termékek és az egyszerűen elkészíthető receptek készítését.
Az osztrigaszósz a kínai konyha alapvető hozzávalója.
Tökéletes főzéshez, pácokhoz, wok ételekhez és szószokhoz.
Ajánljuk pirított csirkés tésztához:
Hozzávalók
40 dkg csirkemell filé, 500 g tojásos kínai tészta, 2 db sárgarépa, 2 közepes fej vöröshagyma, 0.5 kis fej káposzta, 1.5 ek friss gyömbér, 1 db thai chili, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek sűrű osztrigaszósz, 6 ek sötét szójaszósz, 0.5 dl repceolaj, só ízlés szerint, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint, 2 ek naprafogóolaj.
Elkészítés:
- A csirkemellet sózd, borsozd, és kevés napraforgóolajon süsd mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután a serpenyővel együtt tedd 180 fokos sütőbe 12 percre.
- Készítsd elő a zöldségeket. A sárgarépát vágd fel, a hagymát vékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra vágd. A gyömbért hámozd meg, majd késsel aprítsd fel, a chili paprikát pedig karikázd.
- Amikor a csirke elkészült, szeleteld fel vékonyan.
- Tedd fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül.
- Wokban nagy lángon hevítsd fel a repceolajat, majd dobd bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverd, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek.
- Add hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsd 2-3 percig, majd öntsd a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt.
- Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, add hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgasd össze, végül tedd a wokba a tésztát is, keverd össze a szósszal, és rövid ideig pirítsd.
Összetevők:
- víz
- Cukor
- hidrolizált zöldségfehérje por
- Módosított kukoricakeményítő
- Só
- sötét szójaszósz
- víz
- Só
- Cukor
- árpamaláta-kivonat
- zsírtalanított szójapehely
- Színezék
- színezéktermészetes karamell
- élesztőkivonat
- szűretlen ecet
- Búza
- Színezék
- színezéktermészetes karamell
- Savanyúságot szabályozó anyag
- E270 - Tejsav
- szárított osztriga por 0.3 %
- puhatestű
- Élesztőkivonat paszta
- élesztőkivonat
- Só
- Tartósítószer
- E202 - Káliumszorbát
- természetes aroma
Allergének
Glutént tartalmazó gabonafélék
Szójabab
Puhatestűek
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Diófélék
Tápérték 100 g:
Energia: 537 kJ/127 kcal
Zsír: 0.5 g
-amelyből telített zsírsavak: 0.1 g
Szénhidrát: 29 g
-amelyből cukor: 24 g
Fehérje: 2.4 g
Só: 6.4 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva, 14 napon belül fogyasztandó.