Leírás és Paraméterek
Összetevők: hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A hajdina - más néven pohánka, tatárka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
Rutin tartalma (P-vitamin) révén, rugalmasabbá teszi az érfalak kötőszöveteit. Könnyen emészthető, magas rosttartalmú, segíti a bélperisztaltikát.
Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).
Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1513 kJ / 362 kcal
Zsír: 1,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 75,9 g
- amelyből cukor: 0,1 g
Rost: 9,3 g
Fehérje: 4 g
Só: 0,005 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Kína, Lengyelország, Ukrajna, Németország.
g | 500 |
db | 1 |
Leírás
Összetevők: hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A hajdina - más néven pohánka, tatárka - a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
Rutin tartalma (P-vitamin) révén, rugalmasabbá teszi az érfalak kötőszöveteit. Könnyen emészthető, magas rosttartalmú, segíti a bélperisztaltikát.
Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).
Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1513 kJ / 362 kcal
Zsír: 1,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 75,9 g
- amelyből cukor: 0,1 g
Rost: 9,3 g
Fehérje: 4 g
Só: 0,005 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
Származási ország: Kína, Lengyelország, Ukrajna, Németország.
Tájékoztatás
Az étrendkiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termékek leírásait, összetevőinek listáját, a termékkel kapcsolatos információkat igyekszünk naprakészen tartani, de esetenként előfordulhat, hogy nem tudjuk elég gyorsan lekövetni a gyártó általi módosításokat. Kérjük, hogy felhasználás előtt minden esetben olvassák el a termék csomagolásán szereplő információkat.
Az oldalon található termékképek illusztrációk, frissítésük folyamatos, azonban előfordulhat korábbi csomagolással illusztrált termék. Megrendeléskor a termék neve és cikkszáma a mérvadó.