Leírás és Paraméterek
Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus). A gyapjas tintagomba a cukorbetegek diétájának szerves része lehet.
A Gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.
A gyapjas tintagombában számos ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben.
Hogyan érdemes fogyasztani?
Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez, italhoz keverve. Fogyasztása étkezések után javasolt.
Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, amikor lehűl, elfogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal.
Cukorbetegségre szedett gyógyszer vagy inzulin használata esetén várjunk fél órát a gombapor elfogyasztásával.
Összetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba őrlemény
Leírás
Gyapjas tintagomba (másik ismert nevén Petrencegomba, latin neve Coprinus comatus). A gyapjas tintagomba a cukorbetegek diétájának szerves része lehet.
A Gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.
A gyapjas tintagombában számos ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben.
Hogyan érdemes fogyasztani?
Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez, italhoz keverve. Fogyasztása étkezések után javasolt.
Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, amikor lehűl, elfogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal.
Cukorbetegségre szedett gyógyszer vagy inzulin használata esetén várjunk fél órát a gombapor elfogyasztásával.
Összetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba őrlemény