Leírás és Paraméterek
A kókuszliszt felhasználásának számtalan előnye van, többek között az, hogy nagyon gazdag tápanyagokban, alacsony kalória tartalmú és sokoldalúan felhasználható.
Ezenkívül a kókuszliszt a letöbb esetben nem okoz emésztési problémát vagy káros autoimmun választ, ahogyan azt sok másik liszt.
1. Magas rosttartalmú
Más lisztektől eltérően a kókuszliszttermészetes rosttartalma 75% (9-10 gramm két evőkanálban). A rostok létfontosságúak az egészséges emésztés, valamint a szervezet eliminációs és méregtelenítő folyamatainak fenntartásához.
A szakértők napi 20-15 gramm rost elfogyasztását javasolják. A modern élelmiszergyártók és gyógyszergyártók mesterségesen előállított rostok széles választékát forgalmazzák a liszt dúsítására.
Ezek a szintetikus alternatívák azonban gyakran károsabbak, mivel túlságosan agresszív kötőanyagokat, tartósítószereket és káros vegyi anyagokat tartalmaznak.
Ha shake-hez, joghurthoz vagy szószokhoz adjuk – ez egy igazán ízletes módja annak, hogy kiegyensúlyozott és egészséges módon juttassuk be a szükséges rostmennyiséget.
2. Nyomelemekben gazdag
Míg a legtöbb gabonát (nevezetesen a búzát, a kukoricát és a szójababot) tömegesen termesztik kimerült ipari mezőgazdasági talajokon, és genetikai módosításnak vannak kitéve, a kókuszdió a természetben előforduló ásványi anyagok frissítő forrása.
A kókuszpálmát általában a trópusok ásványi anyagokban gazdag vulkáni talajain termesztik, természetesen tengervízzel trágyázva, amely az emberi szervezet számára szükséges összes mikrotápanyag teljes kombinációját tartalmazza. A szemekkel ellentétben a kókuszdió nem tartalmaz fitinsavat.
3. Alacsony a könnyen emészthető szénhidráttartalma
A finomított lisztek egyszerű szénhidrátokban koncentrálódnak, amelyek gyorsan metabolizálódnak, és egészségtelen vércukorszint-ingadozásokat okoznak a szervezetben.
A szervezetben stressz indukálódik, ami hormonális szabályozási zavarokhoz, gyulladásos folyamatokhoz és súlygyarapodáshoz vezet.
Ezért a cukorban gazdag tészta és más finomított lisztből készült receptek kimaradnak az egészséges táplálkozásból.
Tanulmányok szerint a kókuszliszt csökkenti a glikémiás indexet. Alacsony egyszerű szénhidráttartalma magas rosttartalmával kombinálva vércukorszintet jótékonyan befolyásoló lisztté teszi.
4. Hipoallergén, gluténmentes
Napjainkban széles körben elterjedt az allergia és a különféle termékekkel szembeni intolerancia. Sajnos az allergiás vagy intoleranciában szenvedők számára rendelkezésre álló alternatívák mesterségesen előállítottak és egészségtelenek.
A fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban és egészséges zsírokban természetesen gazdag kókuszliszt, vaj és tej egészséges és tápláló alternatívát kínálhat.
Kevesen allergiásak a kókuszra, gyakran ajánlják búza-, dió-, szója- és tejallergiára. A kókuszliszt felhasználásával készült receptek széles választéka könnyen elkészíthető és nagyon ízletes, csodálatos módot kínálva arra, hogy ne mondjunk le kedvenc finomságainkról, még akkor sem, ha allergiások vagyunk.
Leírás
A kókuszliszt felhasználásának számtalan előnye van, többek között az, hogy nagyon gazdag tápanyagokban, alacsony kalória tartalmú és sokoldalúan felhasználható.
Ezenkívül a kókuszliszt a letöbb esetben nem okoz emésztési problémát vagy káros autoimmun választ, ahogyan azt sok másik liszt.
1. Magas rosttartalmú
Más lisztektől eltérően a kókuszliszttermészetes rosttartalma 75% (9-10 gramm két evőkanálban). A rostok létfontosságúak az egészséges emésztés, valamint a szervezet eliminációs és méregtelenítő folyamatainak fenntartásához.
A szakértők napi 20-15 gramm rost elfogyasztását javasolják. A modern élelmiszergyártók és gyógyszergyártók mesterségesen előállított rostok széles választékát forgalmazzák a liszt dúsítására.
Ezek a szintetikus alternatívák azonban gyakran károsabbak, mivel túlságosan agresszív kötőanyagokat, tartósítószereket és káros vegyi anyagokat tartalmaznak.
Ha shake-hez, joghurthoz vagy szószokhoz adjuk – ez egy igazán ízletes módja annak, hogy kiegyensúlyozott és egészséges módon juttassuk be a szükséges rostmennyiséget.
2. Nyomelemekben gazdag
Míg a legtöbb gabonát (nevezetesen a búzát, a kukoricát és a szójababot) tömegesen termesztik kimerült ipari mezőgazdasági talajokon, és genetikai módosításnak vannak kitéve, a kókuszdió a természetben előforduló ásványi anyagok frissítő forrása.
A kókuszpálmát általában a trópusok ásványi anyagokban gazdag vulkáni talajain termesztik, természetesen tengervízzel trágyázva, amely az emberi szervezet számára szükséges összes mikrotápanyag teljes kombinációját tartalmazza. A szemekkel ellentétben a kókuszdió nem tartalmaz fitinsavat.
3. Alacsony a könnyen emészthető szénhidráttartalma
A finomított lisztek egyszerű szénhidrátokban koncentrálódnak, amelyek gyorsan metabolizálódnak, és egészségtelen vércukorszint-ingadozásokat okoznak a szervezetben.
A szervezetben stressz indukálódik, ami hormonális szabályozási zavarokhoz, gyulladásos folyamatokhoz és súlygyarapodáshoz vezet.
Ezért a cukorban gazdag tészta és más finomított lisztből készült receptek kimaradnak az egészséges táplálkozásból.
Tanulmányok szerint a kókuszliszt csökkenti a glikémiás indexet. Alacsony egyszerű szénhidráttartalma magas rosttartalmával kombinálva vércukorszintet jótékonyan befolyásoló lisztté teszi.
4. Hipoallergén, gluténmentes
Napjainkban széles körben elterjedt az allergia és a különféle termékekkel szembeni intolerancia. Sajnos az allergiás vagy intoleranciában szenvedők számára rendelkezésre álló alternatívák mesterségesen előállítottak és egészségtelenek.
A fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban és egészséges zsírokban természetesen gazdag kókuszliszt, vaj és tej egészséges és tápláló alternatívát kínálhat.
Kevesen allergiásak a kókuszra, gyakran ajánlják búza-, dió-, szója- és tejallergiára. A kókuszliszt felhasználásával készült receptek széles választéka könnyen elkészíthető és nagyon ízletes, csodálatos módot kínálva arra, hogy ne mondjunk le kedvenc finomságainkról, még akkor sem, ha allergiások vagyunk.