Leírás és Paraméterek
A fruktóz vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gyümölcsökben és a mézben található meg természetes formájában. A monoszacharidokhoz tartozó ketohexóz, szabad állapotban igen elterjedt mind a növény-, mind az állatvilágban. Nagy mennyiségben található a gyümölcsök nedvében, a mézben, egyik komponense a szacharóznak is. Biológiailag a glükózhoz hasonlóan fontos szénhidrát.
A fruktóz a legédesebb cukorféle. A hagyományos cukorhoz képest 30-40 százalékkal édesebb, ezáltal gazdaságos felhasználást és csökkentett energia-bevitelt tesz lehetővé. Diétás étrendbe is beilleszthető. Sütéshez, főzéshez is ideális.
Leírás
A fruktóz vagy gyümölcscukor a legédesebb cukorféleség, a gyümölcsökben és a mézben található meg természetes formájában. A monoszacharidokhoz tartozó ketohexóz, szabad állapotban igen elterjedt mind a növény-, mind az állatvilágban. Nagy mennyiségben található a gyümölcsök nedvében, a mézben, egyik komponense a szacharóznak is. Biológiailag a glükózhoz hasonlóan fontos szénhidrát.
A fruktóz a legédesebb cukorféle. A hagyományos cukorhoz képest 30-40 százalékkal édesebb, ezáltal gazdaságos felhasználást és csökkentett energia-bevitelt tesz lehetővé. Diétás étrendbe is beilleszthető. Sütéshez, főzéshez is ideális.