Leírás és Paraméterek
A Barilla száraztészta kiváló minősége a receptúrának és a kiváló olasz gépeknek köszönhető.
A tészta ízletes, színe a kukorica alapanyagnak köszönhetően szép sárga, és az állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Elkészítési javaslat:
Fontos, hogy jó sok vízben főzzük! Míg a hagyományos tésztát kétszeres vízben ajánlott kifőzni, a gluténmenteshez négyszeres vizet tegyünk. Ez azért fontos, mert a gluténmentes tésztánk hajlamos összetapadni (a magas keményítőtartalma miatt), de ha egy nagy edényben, sok vízben fő, akkor lesz elég hely a tészta szálaknak önálló életet élni.
A víz sózása nem tér el a hagyományostól: akkor sózzunk, ha már lobog a vizünk, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük, és tálaljuk.
Összetevők: fehér kukorica liszt 65%, sárga kukorica liszt 29.5%,rizsliszt 5%,ivóvíz, emulgeálószerek:zsírsavak mono és digliceridjei.
Tárolás:száraz,hűvös helyen.
Leírás
A Barilla száraztészta kiváló minősége a receptúrának és a kiváló olasz gépeknek köszönhető.
A tészta ízletes, színe a kukorica alapanyagnak köszönhetően szép sárga, és az állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Elkészítési javaslat:
Fontos, hogy jó sok vízben főzzük! Míg a hagyományos tésztát kétszeres vízben ajánlott kifőzni, a gluténmenteshez négyszeres vizet tegyünk. Ez azért fontos, mert a gluténmentes tésztánk hajlamos összetapadni (a magas keményítőtartalma miatt), de ha egy nagy edényben, sok vízben fő, akkor lesz elég hely a tészta szálaknak önálló életet élni.
A víz sózása nem tér el a hagyományostól: akkor sózzunk, ha már lobog a vizünk, alacsony hőfokon 3-5 percig főzzük, ha kész leszűrjük, és tálaljuk.
Összetevők: fehér kukorica liszt 65%, sárga kukorica liszt 29.5%,rizsliszt 5%,ivóvíz, emulgeálószerek:zsírsavak mono és digliceridjei.
Tárolás:száraz,hűvös helyen.