A sörélesztőpehely vitaminokban és ízekben gazdag
A sörélesztő először is növényi fehérjeforrás, mégpedig nem is akármilyen. Határozottan magas a proteinkoncentrációja. Pontosan ezen nem mindennapi tulajdonságának köszönheti, hogy a vegetáriánusok és vegánok körében extra népszerűvé vált. De nem érdemes vegyes táplálkozás esetén sem kizárni a kulináris élmények létrehozásából. Merthogy bőven hozzájárulhat az ízletes fogások remekeléséhez.
Másrészt vitaminokban dúskál. A B-vitamin család több tagját is tartalmazza, de ásványi anyagokban és nyomelemekben is gazdag. Úgyhogy a szó legnemesebb értelmében „táplálék”, amely táplálja, erősíti, roborálja a szervezetet. A fizikai állóképességre például kifejezetten jó hatást gyakorol, de az immunrendszer támogatásában is az élen jár. A jó közérzet pedig nemcsak a fizikai erőnlét növekedésében érhető tetten, hanem a mentális állapot javulásában is. Komplex vitamintartalmának hála a haj-, körömerősítés elismert sztárja.
A sörélesztőpehely önmagában is fogyasztható?
De még mennyire, hogy igen. Fűszerekkel, hideg olajokkal összekeverve kiváló krém készíthető belőle. Levesek, szószok, mártások, főzelékek is meghálálják a jelenlétét. Sajtos ízjellege miatt sokan zöldségekkel, salátafélékkel vegyítik. De szendvicsekbe, rizs- és tésztaételekbe egyaránt tökéletes.