Természetes lelőhelye
A maitake gomba a fák, különösen a tölgyfák tövében fürtben nő, jellemzően a nyár végén és kora ősszel. Kínában, Japánban és Észak-Amerikában őshonos. Gyakran minden évben ugyanazon a helyen jelennek meg.
Hatóanyagok kivonása
A legoptimálisabb koncentrációt a micélium és a fiatal termőtest keveréke, valamint az érett termőtest forró vizes kivonata adja.
Tradícionális felhasználás
A maitake gombát a hagyományos kínai orvoslás (TCM) is előnyben részesítette, és a japán történelem során finom íze és gyógyhatásai miatt egyaránt fogyasztották.
Aktív vegyületek
A Maitake gomba fő hatóanyagai a poliszacharid összetevői, mint például a béta-glükánok, amelyek támogatják az immunrendszert, és ismerten csökkentik az inzulinszintet. Tartalmaz egy alfa-glükozidáz inhibitort, az úgynevezett trehalózt, amely lelassítja a glükóz felszívódását a szervezetben, és támogatja a vércukor egyensúlyát. Azt is kimutatták, hogy javítja az inzulinérzékenységet.
Miért érdemes használni?
Rendszeres fogyasztás mellett a maitake gomba támogatja az immunrendszert, aktiválja például a fehérvérsejteket, az ölősejteket, elősegítik a szervezet védekező anyagainak termelését. Egyensúlyba hozza a vércukorszintet és fokozza a vitalitást. Erős vírus-, és baktériumellenes hatást fejt ki. Tumorellenes tulajdonságait is igazolták (többek között mell-, prosztata-, tüdő-, és májrák esetében), segíti a legyengült immunrendszer aktivizálását, illetve enyhíti a kemoterápia mellékhatásait.
Hogyan kell szedni?
Felnőttnek naponta 2 gombakapszula ajánlott 1-3 alkalommal étkezés előtt vagy közben. A kapszulákat szétszedve fogyaszthatjuk teába vagy turmixba keverve is.
Forrás: https://mushrooms4life.com/