Home / Életmód / Juharszirup kúra fogyókúra juharsziruppal

Juharszirup kúra fogyókúra juharsziruppal

juharfa_253Juharszirup – az édes vitamin

Senki nem tudja pontosan, hogy mikor fedezték fel az indiánok azt az egyedi ízt és különlegességet, melyet a juharfa nedve ad a tavasz első heteiben. Mindenesetre, mikor a francia telepesek kezdték benépesíteni a Szent Lőrinc folyó völgyét a 17.-18. században, hamar rájöttek, hogy az erdők könnyen hozzáférhető, ízletes édesítőszer-forrást rejtenek.

Csupán lyukat kellett fúrni egy legalább 40 éves juharfába, egy vödröt helyezni a lyuk alá és várni, hogy a nedű kicsöpögjön. Szakértői számítások szerint ezen csapokon keresztül a juharfa nedvének csupán 10%-a nyerhető ki a tavaszi rügyekből, ezért nem káros a fa egészségére.

A juharfa nedve nagyrészt vízből, 3-5%-ban cukorból, ásványi anyagokból és egyéb tápanyagokból áll. Québec szélsőséges klímája miatt a juharfának egy rövid, de gyakran igen meleg nyár alatt kell energiát felhalmoznia, méghozzá keményítő formájában, mely a fa gyökereiben raktározódik. Mikor eljön az idő, hogy a fa felébredjen hosszú, téli álmából, a keményítő 100% természetes cukorrá alakul.

Eredeti kanadai kiváló minőségű juharszirup webáruházunkban>>

juharszirupA juharfa nedvét koncentrálni kell, hogy szirup készüljön belőle – 40 liter kell! 1 liter sziruphoz. A hagyományos módszer szerint a nedvet hatalmas edényekben és kádakban forralták. Az utóbbi időben a szirup-készítők a fordított ozmózist kezdték alkalmazni a szirupkészítés során, e módszerrel tisztítják a vizet a világ számos országában.
Az így nyert szirup igen különböző lehet színre és ízre nézve, melynek minősége magától a fától függ, illetve az időjárási viszonyoktól.
A sötétbarnától a világos borostyán színűig bármilyen lehet.

Általában minél sötétebb a szirup, annál erősebb az íze. Innen ered a juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb). A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat, melyet palacsintához és egyéb ételekhez fogyasztanak. De ez már csupán ízlés, és nem minőség kérdése, a sötétebbek ugyanolyan tiszták és ízletesek, mint a világosabbak.
A juharszirupot sokáig kizárólag létfenntartás céljából állították elő. A québeci földművesek néhány tucat, de nem több, mint száz fát csapoltak meg, hogy elegendő édesítő szerük legyen a következő tavaszig. A “cukor szezon” volt az ünnepségek időszaka, mikor a visszatérő napot üdvözölték, összegyűltek a cukorkunyhókban, ahol a nedvet sziruppá forralták, népdalokat énekeltek, táncoltak, és hatalmas mennyiségű palacsintát, babot és sertéshúst fogyasztottak, persze mindent dúsan körítve juharsziruppal.

Kanadai juharszirup d minőségFogyókúra juharsziruppal

A kúra elősegíti a szervezet immunrendszerének megerősödését és egyúttal a tisztulását is .
A kúra megfelelő alkalmazása esetén heti 3 – 5 kg fogyás várható . Több mint egy heti kúra alkalmazása esetén célszerű kikérni háziorvosunk véleményét.
Alkalmazható olyan könnyített kúra is , ami mintegy 30 napon át tart, és a lényege a vacsora kiváltása a szirup oldattal.
A kúra elősegíti a szervezet regenerálódását, felbontja a szervezetben feleslegesen felhalmozódott zsírt, és ezzel elősegíti a mindennapos jó közérzetünket, és növeli a munkateljesítő- képességünket .

1. Állítsd össze a kúrához szükséges italt:

1,5dl juharszirupot, 1,5dl citromlével, 1 mokkáskanálknyi cayenneborssal és 1,7l vízzel keverj össze. Igy egy kellemes ízű és nagyon tápláló italt készíthet.

Alaposan rázd össze. Az a legcélszerűbb, ha reggelente egy műanyag flakonban elkészítesz egy egész napra elegendő adagot, vagyis kb. 2 liternyi mennyiséget.
2.  A kúra alatt ne egyél semmilyen szilárd ételt. Ha megéheztél, igyál az italból!
3. Legalább hat pohárral fogyassz belőle naponta, és ügyelj arra, hogy a napi mennyiség semmiképp ne legyen kevesebb két liternél.
4. A kúra ideális időtartama tíz nap, de akár két hétig is folytatható. Ennél tovább viszont már csak szigorúan orvosi ellenőrzés mellett ajánlott végezni.
5. A kúraital mellett korlátlanul fogyaszthatsz frissen facsart grépfrút- vagy narancslevet, csipkebogyó-, kamilla- és borsmentateát.
6. A szervezet tisztulását fokozza, ha minden este elkortyolsz egy pohár méregtelenítő hatású teát, amely feloldja a salakanyagokat. Ezután reggel fogyassz tengeri sóval ízesített meleg vizet, ami kimossa őket a szervezetedből. Ha nem bírod a sós vizet, ihatsz helyette ismét tisztító teát.

A kúra befejeztével fokozatosan kell visszatérned a korábbi étrendedre. Mivel a gyomrod és az emésztőrendszered tíz napig pihent, a hagyományos ételekre való visszaállásnak fokozatosan kell megtörténnie. Légy erős, és ne kezdj el össze-vissza habzsolni.

Visszaépítő étrend:

1-2. nap: igyál frissen facsart narancslét kevés vízzel hígítva, hogy a gyomrod elkezdjen felkészülni a szilárd ételek befogadására.
A 2. nap délutánjától fogyassz zöldséglevest, de inkább csak a levét edd, kevés zöldség kíséretében. Elkészítéséhez használj többféle zöldséget: sárgarépát, petrezselyemgyökeret, céklát, zellert, babféléket, burgonyát, hagymát. Ízesítheted curryvel, chilivel, paradicsommal és szórhatsz bele egy maroknyi barnarizst is.
A 2. nap este a leves mellé már puffasztott rizs-szeleteket is ehetsz.
A 3. napon reggelire igyál narancslevet, juharsziruppal ízesítve, ebédelj zöldséglevest vagy nyers gyümölcsöt, és vacsorázz salátát, gyümölcsöt és levesben főtt zöldségeket.
A 4-5. napon fokozatosan térj vissza a megszokott étrendedhez. Ne feledd, a kúra utáni első három napban tilos a hús, a tojás, a hal, a tésztafélék, a kenyér, az édesség és a kávé fogyasztása!

Eredeti kanadai kiváló minőségű juharszirup webáruházunkban>>

A salakanyagok felszabadulnak
A mérgek felszabadulásával a szervezet minden lehetséges kiválasztási folyamatot igénybe vesz. A méreganyagok kiválasztásának tipikus tünetei például a kellemetlen szájszag, bőrkiütések, sötét vizelet, verejtékezés, a nyelv elszíneződése, hurutos nyélkiválasztás. A kúra előre haladtával ezek mind letisztulnak.

Kinek nem ajánlott?

Gyógyszeres kezelés alatt állók egyedül sose kezdjenek neki a kúrának, beteg legyengült állapotban lévő személyek mindenképpen konzultáljanak orvosukkal.
Anorexiában szenvedőknek nem javasolt. Idősebb korban a pálma sziruppal kevert juharszirupot -neera szirupot- érdemes alkalmazni mivel ez ideális kombinációban és mennyisében tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat.

A kihívás – avagy minden az elmében dől el.

A kúra nem csak fizikai tisztulást eredményez hanem a spirituális életre is pozitív hatással van.. A fizikaihoz fűződő kötelékek felszabadításával az elme képes magasabbra irányuló törekvések felé is fordulni, megtapasztalni saját mélyen rejlő titkait.
A szervezet tényleg értékeli a lehetőséget a „nagytakarításra”. A kúra során sose gondoljon negatív dolgokra, emlékezzen hogy azért végzi a kúrát, mert jobban akarja érezni magát, jobban akar kinézni, s ezáltal többet kapni az élettől. A barátok ismerősök döbbenete és a szkeptikus arcok előtt tartsa meg vidámságát, hitetlenkedésük adjon erőt és kitartást.

Manapság elvesztettük hitünket szervezetünk saját öntisztító erejében és bajainkra a gyógyírt nem az okok eltávolításában keressük, hanem további adalékokat erőltetünk magunkba gyógyszerek és más kémiai anyagok formájában.

A kúra ajánlom minden bátor férfinak és nőnek, akik ki mernek lépni az egészségtelen életmód uralkodó kultúrájából és hajlandóak valód lépéseket is megtenni ezért.
Fogadják legmélyebb megbecsülésemet és üdvözletemet.

iwiw juharszirup kúra

facebook_34