Home / Immunerősítés / Echinacea, bíbor kasvirág /ehinácea/

Echinacea, bíbor kasvirág /ehinácea/

echinacea“Az immunrendszer működését serkentő gyógynövény”

Napjaink rohanó életstílusának köszönhetően folyamatosan ki vagyunk téve a különféle stresszhatásoknak, melyek alkalmanként kimerítők lehetnek. Ezek a hatások nyomot hagynak immunrendszerünkön is, ekkor jóval fogékonyabbakká válunk a különféle fertőzésekre és betegségekre, pl. megfázásra, influenzára, stb.

Ha Echinacea-t fogyasztunk a betegség első jeleinek jelentkezésekor, akkor sikeresen megelőzhető vele az influenza és a megfázás. A tünetek megszűnése és a javuló közérzet pedig végső soron lehetővé teszi, hogy hamarabb visszatérhessünk napi ritmusunkhoz.

Echinácea ára>>

Mire jó az echinacea?

 • erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét
 • fokozza a nagy falósejtek tumorsejt ellenes aktivitását (ráksejtek pusztítása)
 • a kasvirág természetes antimikrobás és fertőzés-gátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen
 • enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas
 • a kasvirág segíthet megelőzni a két leggyakoribb vírusos fertőzést: a náthát és az influenzát.
 • az Echinacea csökkenti és így normalizálja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma (amire egyébként hagyományosan is használják)
 • külsőleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén alkalmazzák
 • a kasvirág hasznos lehet egyéb gyakran kiújuló betegségek leküzdésére, mint például az afta, a húgyúti fertőzések vagy a középfülgyulladás, bakteriális fertőzésre, nőknél fehérfolyásra, herpeszre (nemi herpeszre, ajakherpeszre és övsömörre egyaránt)
 • hörghurutra vagy arcüreg-gyulladásra is alkalmazzák
 • a növényből készült folyadékkal sérüléseket, tályogot, ekcémát, égési sebeket, szájfekélyt vagy felfekvést is lehet gyógyítani
 • torokfájásra vagy mandulagyulladásra higítson fel kasvirágtinktúrát és gargarizáló szerként használja

Az echinacea a nyelven bizsergő érzést okozhat, ami természetes jelenség, nem veszélyes.

Az Echinacea Észak-Amerikában, elsősorban a középnyugati területeken honos. Ezt az évelő növényt, melyet sündisznószerű száraz virágairól ismerni fel, eredetileg az őshonos indiánok használták sebek, égések, rovarcsípések, kígyómarások és fertőzések kezelésére.

ehinacea influenzaAz echinacea növény leírása:
A kasvirágnak két gyógyászati célokra használt faja van: bíborlevelű kasvirág (Echinacea purpurea) és a keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia). Mindkét növény hasonló gyógyhatással rendelkezik. A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli. Gyöktörzzsel rendelkező, évelő növény. Nyáron virágzik.
A kasvirág szára hosszú, a száron egyetlen virág van. A virág a százszorszéphez hasonlít azzal a különbséggel, hogy az echinacea virága rózsaszínű vagy bíborpiros, a virág közepén levő “kúp” pedig vöröses barna.

Hogyan gyűjtsük?
Gyógyászati célokra a növény föld feletti részeit és gyökerét gyűjtik, de a legtöbb hatóanyagot a nyers gyökér tartalmazza. Gyűjtése a tavaszi és nyári hónapokra esik.

Mi van benne?
A növény poliszacharidokat (arabinogalaktánokat), kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket tartalmaz.

Hogyan használjuk?
A növényt alkalmazzák echinacea-cseppek, tabletta és oldat formájában.

Echinácea ára>>