Home / Egyéb / Az aszalt gyümölcsök előnyei

Az aszalt gyümölcsök előnyei

Olyan könnyű csemegére vágyik, amely mindeközben kielégíti édesség utáni vágyát is? Válasszon és fogyasszon a sokféle szárított vagy aszalt gyümölcs közül!

aszalt_350Kalóriatartalmuk ugyan némileg magasabb, mint a friss gyümölcsöké, hiszen kivonták belőlük a vizet, ezért minden más összetevőt sűrítve tartalmaznak. “Kárpótlásul” azonban intenzívebb az ízük és valóban az édességevés örömét nyújtják. Végre egy édesség, ami egészséges!

Az aszalványok az egyik legjobb rostforrásnak minősülnek, rendszeres fogyasztásuk során szinte “kisöprik” emésztőrendszerünket. A szilva különösen hatékony emésztésserkentő: sok folyadékkal fogyasztva kiválóan gyógyítja a székrekedést. A-vitamin tartalmának köszönhetően a bőr, a haj és a köröm állapotára is jó hatással van. A sárgabarack is hihetetlenül gazdag A-vitaminban, ráadásul nagy mennyiségben tartalmaz ként, ami szintén szépíti a bőrt, erősíti a hajat és a körmöt. Ne feledkezzünk meg a közkedvelt mazsoláról sem: nem csak süteményekbe, kalácsokba rakható, hanem finom rágcsálnivaló is, különösen a nagyobb szemű, görög fajta. Nem elhanyagolandó szempont, hogy kitűnő forrása a vasnak, emiatt különösen ajánlott fogamzóképes korú hölgyeknek, akiknek mintegy a fele bizonyíthatóan vashiányos.

Tekintse meg webáruházunk kínálatát>>

Otthon is elkészíthető aszalványok webáruházunkban kapható aszalógépek segítségével:

g21_aszalo_small-500x554