Mindent a mézről | Kiszely Csenge

Processed with MOLDIV

A méhészeti termékek bolygónk egyik legmágikusabb, legmisztikusabb táplálékai. Ide tartoznak a méz, virágpor, propolisz, és méhpempő. Ezek küzűl pl. a méz, olyan szupertáplálék, amit feltétlen tanácsos akár naponta fogyasztani, mivel gazdag ásványi anyagokban, antioxidánsokabn, probiotikumokban és enzimekben is. A méz a virágokból kiszívott nektárból készül. Olyan csodaszer, ami magas tápanyagtartama melett számos betegségre gyógyír lehet. Története: A méhészet tudománya az ...

Read More »

Dr. Bíró Szabolcs: Mire figyelj ha progeszteron krémet veszel?

hasmasszazs-a-gyakorlatban

A civilizációs betegségnek is számító ösztrogéndominancia miatt napjainkban már egyre népszerűbbek a természetes progeszteron krémek. Nem csoda, hiszen megannyi kellemetlen és komoly nőgyógyászati állapot (pl. endometriózis, mióma, PCOS, IR, meddőség) melegágya lehet az ösztrogén túlsúly. Mivel a progeszteronpótlást célzó krémek minőségben időnként hagynak kívánnivalót, ezért ebben a jegyzetben arra mutatok rá, hogy tudatos vásárlóként milyen szempontokat érdemes figyelembe venned egy ...

Read More »

Mindent a Bach cseppekről | Kiszely Csenge

Processed with MOLDIV

A bach virágterápia egy olyan holisztikus gyógymód, ami megteremti a test és lélek közti összhangot. A negatív gondolatok és indulatok , mint pl. a gyűlölet, irígység, vagy az önbizalomhiány, csökkentik az életerőt, ami számos betegség oka lehet. A módszer követői, sokszorosan hígított virágesszenciák alkalmazásával szüntetik meg a különféle negatív érzelmeket. Ezek az esszenciák az érzelmeinkre hatva indikálnak bennünk olyan programokat, ...

Read More »

Mindent az oliváról | Kiszely Csenge

Processed with MOLDIV

  Az olajfa olyan örökzöld, ami több, mint 1000 évig is elélhet. Rengeteg féle típus létezik, mivel szerte a világon termesztik. A legtöbb termés a mediterrán területeken van. A fák körübelül 20-40 láb magasak és kb 4,ill. 15 éves korukra kezd el rajtuk teremni az olivabogyó fajtától függően. Szüreteléskor a bogyók még szinte ehetetlenek, kesernyés ízűk miatt. Ezért báztatják, többször ...

Read More »

Mindent a kakaóról | Kiszely Csenge

Processed with MOLDIV

Kétség kívűl van valami a csokoládéban. Talán az illata maga, vagy mindaz, ami körülveszi. Valami ami túl mutat az ízélményen, egy leírhatatlan, megfoghatatlan misztikum. A tejtermékek, cukor és hozzáadott vegyszerek nélkül; a kakaó maga. “ A kakaó mindig is a természet első számú fogyasztószere és energiát adó táplálélka volt és lesz. Titka az egyik legrejtélyesebb a táplálkozás történetében. “ David ...

Read More »